ECB Başkanı Lagarde Faiz İndirimi Sinyali Verdi…

ECB Başkanı Lagarde Faiz İndirimi Sinyali Verdi…

*İngiltere’de tüketici fiyat endeksi verileri beklentileri aştı. Manşet enflasyon Nisan ayında bir önceki aya göre %0.2 beklentisine karşılık %0.3 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre %2.1 beklentisine karşılık %2.3 arttı. Mart ayı verilerinde aylık %0.6, yıllık %3.2 artış kaydedilmişti.

Çekirdek enflasyon ise bir önceki aya göre %0.7 beklentisine karşılık %0.9 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre %3.6 beklentisine karşılık %3.9 arttı. Mart ayı çekirdek verilerinde aylık %0.6, yıllık %4.2 artış kaydedilmişti.

*Bugün ABD borsası kapanışı sonrasında Nvidia 2024 yılı 1. Çeyrek bilançosunu yayımlayacak. Bir önceki bilançoda beklentilerin üzerinde performans gösteren teknoloji şirketinin ilk çeyrek için hisse başı kar beklentisi 5.58 $ olarak şekillenirken, dönem kârının ise 24.53 milyar $ olarak açıklanması bekleniyor.

*Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde katıldığı röportajda, tüketici fiyat endeksinin kontrol altına alındığını ve Haziran ayı toplantısında faiz indirimi yapılabileceğini söyledi.

*Uluslarası Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings: Türk bankalarının borç ihracında son dönemde görülen artış, uluslararası yatırımcıların sektöre olan güvenini yeniden kazandığını gösteriyor. Piyasa erişimindeki önemli iyileşme bankalar için açıkça pozitif. Piyasa erişimindeki iyileşme, Türk bankaları için yakın vadeli finansman risklerinin azalacağı yönündeki beklentilerimizi güçlendirmektedir.


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç