TCMB'nin Faiz Oranını Değiştirmesi Beklenmiyor...

TCMB'nin Faiz Oranını Değiştirmesi Beklenmiyor...

*FED’in 30 Nisan – 1 Mayıs tarihlerinde yaptığı ve faiz oranlarını değiştirmediği toplantıya ilişkin tutanaklar dün akşam açıklandı. Tutanaklarda son verilerin dezenflasyon sürecinin beklenenden daha uzun sürebileceğini gösterdiği ve üyelerin gerekmesi durumunda faiz oranlarını artırmaya açık olduğu ifade edildi.

*TCMB bugün 14:00’da faiz oranlarını açıklayacak. %50 düzeyindeki politika faizinin değişitirlmesi beklenmiyor. TCMB en son Mart toplantısında faiz oranını 500 baz puan artırarak %45’den %50’ye yükseltmişti.

*Çip üreticisi Nvidia’nın dün akşam açıklanan bilançosuna göre, 1.çeyreğe ilişkin gelirler 26 milyar düzeyinde gerçekleşerek 24,5 milyar dolar düzeyindeki beklentinin üzerinde geldi. Şirketin karı da 1.çeyrekte %628 artarak 14,9 milyar dolar yükseldi. Geçen yılın aynı döneminde 2 milyar dolar kar edilmişti.

Günün Ajandası;
11:00 Euro Bölgesi Hizmet ve İmalat PMI
14:30 TCMB Faiz Oranı
14:30 TCMB Döviz Rezervleri
15:30 ABD Haftalık İşsizlik Maaşı Başvuruları
16:45 ABD Hizmet PMI
17:00 ABD Konut Satışları

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç