İngiltere’de Perakende Satışlar Beklentilerin Üzerinde Geriledi…

İngiltere’de Perakende Satışlar Beklentilerin Üzerinde Geriledi…

*İngiltere’de perakende satışlar beklentilerin üzerinde geriledi. Nisan ayında bir önceki aya göre %0.5 azalış beklentisine karşılık %2.3 azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre %0.2 azalış beklentisine karşılık %2.7 azaldı. Çekirdek perakende satışlar ise aylık bazda %0.6 azalış beklentisine karşılık %2.0 azalırken, yıllık bazda %1.1 azalış beklentisine karşılık %3.0 azaldı.

*Almanya ekonomisi 2024 yılının 1. çeyreğinde beklenildiği gibi %0.2 büyüdü. Bir önceki çeyrekte %0.3 küçülme gerçekleşmişti.

*OPEC+ Haziran ayı toplantısını 2 Haziran tarihinde çevrim içi gerçekleştirecek.

*TCMB Başkanı Fatih Karahan Arap Bankacılık Zirvesi’nde şu açıklamalarda bulundu:
-TL'nin reel olarak değer kazanmasını bekliyoruz.
-Ülkeler arası yerel para cinsi ile yapılan ticaret kısıtlı, bu da ekonomileri şoklara karşı kırılgan hale getiriyor.
-Sıkı para politikası devam ettirilecek. Sıkılaşmanın bankacılık sektörüne faydalı olacağını düşünüyoruz. Yüksek enflasyon ortamına rağmen bankacılık sektörü kârlılığını devam ettirebiliyor.
-TL mevduatlarda ciddi artış gözlemliyoruz. Dijital TL çalışmaları devam ediyor, yeni fırsat ve zorluklar karşımıza çıkıyor.
-Haziran ayından itibaren manşet enflasyonda kalıcı bir düşüş görmeyi bekliyoruz.
-Son verilerimize göre Türk lirası bazlı mevduatın payı Ağustos 2023'teki en düşük seviyesi olan yüzde 31'den yüzde 45'e yükseldi.

*Avrupa Merkez Bankası’ndan Nagel, Almanya ekonomisinin ilk çeyrekte beklenenden daha iyi performans gösterdiğini, Haziran toplantısında faiz indirimi olasılığının arttığını ve ücret gelişmelerinin yataya dönmesini beklediğini söyledi.

*Avrupa Merkez Bankası’ndan Schnabel, enflasyondaki gözle görülür düşüşten dolayı memnun olduğunu ancak fiyat istikrarı konusunda risklerin devam ettiğini söyledi. Schnabel ek olarak faiz indirimi hızı konusunda dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

*ABD’de dayanıklı mal siparişleri Nisan ayında bir önceki aya göre %0.9 azalış beklentisine karşılık %0.7 artarken, çekirdek dayanıklı mal siparişleri bir önceki aya göre %0.1 artış beklentisine karşılık %0.4 arttı.

*Kanada’da perakende satışlar Mart ayında bir önceki aya göre %0.2 azalırken, çekirdek perakende satışlar %0.6 azaldı.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç