Piyasa'nın Dolar Kayıplarını Hafif Geri Koyduğu Bir Gün Oldu, Yarın Sabaha Karşı BOJ Toplantısı Önemli Olacak...

Piyasa'nın Dolar Kayıplarını Hafif Geri Koyduğu Bir Gün Oldu, Yarın Sabaha Karşı BOJ Toplantısı Önemli Olacak...

*Piyasalarda FED toplantısının izleri hissediliyor. Dün gelen ABD enflasyonu beklentilerin altında kalsa da FED’in temkinli duruşu devam ediyor. Dot plot grafiğinde FOMC üyelerinin Mart ayındaki “bu sene üç faiz indirimi” beklentisi bu toplantıda bire düşmüş durumda. FED Başkanı Powell’ın da temkinli duruşu dikkat çekti.

FED toplantısı sonrası bugün EURUSD paritesi tekrar dolar lehine hareket ederken, Ons Altın tarafında hafif düşüş oldu. ABD enflasyonu sonrası sert düşen ABD 10 yıllık tahvil faizi bugün biraz toparladı.

*Gün içinde açıklanan ABD ÜFE’si hem çekirdek hem de manşet tarafta yavaşladı. Manşet ÜFE aylık bazda %0.2 oranında gerilerken yıllık bazda hafif yavaşlayarak %2.2 oldu.

Çekirdek ÜFE ise aylık bazda %0 ile değişmezken, yıllık bazlı veri yavaşlayarak %2.3 oldu.

Veri piyasa üzerinde etkili olmadı, piyasa daha çok şuan 2024 yılında bir kez faiz indirimine odaklanmış durumda. Gelecek günlerde FOMC üyelerinin açıklamaları piyasayı yönlendirebilir.

*Yarın sabaha karşı gerçekleşecek Japonya Merkez Bankası toplantısı bir o kadar önemli olacak. Bu toplantıda BOJ’un politika faizini değiştirmesi öngörülememekle birlikte geleceğe yönelik projeksiyon ve yönlendirmelerini dikkatle takip edeceğiz. Olası bir değişiklik, geçen haftalarda hareketli zamanlar geçiren USDJPY paritesini etkileyebilir.

*Yurt içi tarafına baktığımızda TCMB’nin rezerv açıklamaları dikkat çekti.
TCMB resmi rezerv varlıkları, 7 Haziran itibarıyla 146.15 milyar $ olarak gerçekleşti(Önceki: 143.65 milyar dolar)
TCMB resmi rezervleri böylece rekor tazelemiş oldu.



ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-MAIL DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-mail adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç