FED, ABD Enflasyonu ve Avrupa Siyaseti Gündemleriyle Bir Haftayı Kapatıyoruz...

FED, ABD Enflasyonu ve Avrupa Siyaseti Gündemleriyle Bir Haftayı Kapatıyoruz...

*Önemli bir haftayı geride bıraktık. ABD enflasyonu ve sonrasındaki FED toplantısı piyasanın gündemini belirledi. ABD enflasyonundaki yavaşlamayı yeterli görmeyen FED ve Powell’dan bu yıl iki değil bir faiz indirimi mesajı çıktı. Verilerin adım adım gözden geçirileceği belirtildi.

Haftanın son işlem gününde EURUSD paritesi 1.07’nin altına geriledi. ABD 10 yıllık tahvil faizi bu hafta %4.47’den %4.19’a kadar geriledi. Ons Altın ise haftayı hafif yatay geçirse de son gün itibariyle 2330 seviyesine yükseldi.

*Avrupa’da siyasi kriz hafta başında gündem oldu. Gelecek günlerde de önemli olabilir. Fransa erken seçime giderken Fransız tahvil faizleri hafif yükseldi.

*Haftanın son işlem gününe Japonya Merkez Bankası’nın politika kararıyla uyandık. BOJ, beklenildiği gibi sürpriz yapması ve politika faizini %0’da sabit tuttu. Tahvil alım hızını ise bu toplantıda azaltması ancak Temmuz sonundaki toplantısında azaltacağına dair mesaj verdi. USDJPY paritesi akşam saatlerinde 157.30 seviyesinden işlem görüyor.

BOJ toplantısı hakkında detaylı yazımız için haberimize tıklayabilirsiniz.
https://ikon.news/haber/detay/927837

*ABD'de Michigan Ünv. 12 aylık enflasyon Beklentisi Haziran'da:% +3.3 (Önceki:%+3.3)

*ECB/Lagarde: Büyük bir şok veya aşağı yönlü risk gerçekleşmediği sürece hedefimiz enflasyonun 2025'in ikinci yarısında %2'ye ulaşmasıdır


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-MAIL DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-mail adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç