FED Başkanı Powell, Mesajlarıyla Piyasaları Hafif de Olsa Rahatlattı. Ancak Kalıcı Olmayabilir...

FED Başkanı Powell, Mesajlarıyla Piyasaları Hafif de Olsa Rahatlattı. Ancak Kalıcı Olmayabilir...

*Günün en önemli gelişmesi FED Başkanı Powell’ın katıldığı bir konferansta para politikasına dair yaptığı açıklamalar oldu. Önemli ifadeler şu şekildeydi;
- Powell:Enflasyon konusunda bir miktar ilerleme kaydettik
- Fed Başkanı Powell: Dezenflasyon eğilimi devam edeceğine dair işaretler gösteriyor
- Fed Başkanı Powell: Dezenflasyonist patikaya geri döndük. Ancak geçenlerde gördüğümüz gibi daha fazla veri görmemiz gerek
- FED Başkanı Powell: Erken ya da çok geç faiz indirme risklerinin farkındayız.
- Fed Başkanı Powell: Hizmet enflasyonu genellikle yapışkan. Ücret artışları daha sürdürülebilir seviyelere doğru geri hareket ediyor. İşgücü piyasası soğuma sürecinde.

FED Başkanı Powell’ın görece güvercin ve piyasayı rahatlatan mesajları sonrası Dolar Endeksi hafif gevşedi EURUSD paritesi ise 1.0750’ye kadar hafif de olsa tepki verdi.
Sarı metal 2330 direncini hafif de olsa zorladı.
ABD borsaları, 16.30’daki seans açılışı sonrası hafif de olsa tepki vermeyi başardı.
Tesla hisseleri ise ikinci çeyreğe ait teslimat raporlarının beklentilerden daha iyi gelmesi sebebiyle seans içinde %9'dan fazla yükseliyor.

*Hafta sonundaki Fransa ilk tur seçimlerinin ardından, EURUSD paritesi yeni haftaya yukarı yönlü gap ile başlamıştı. Le Pen'in aşırı sağcı fraksiyonu, beklendiği gibi, en azından göreceli bir çoğunluk elde etmiş gözüküyor. Bununla birlikte, nihai sonuçla ilgili hala çok fazla belirsizlik var.

Le Pen kazanırsa harcamaları artırma sözü verdi ve bu, Fransa'nın AB'den bu konuda zaten ateş altında olduğu bir zamanda mali endişelere maruz kalması anlamına gelecek. Bu durum Euro aleyhine endişeleri canlı tutuyor.

*Japonya’da piyasa katılımcıları Reuters’in yaptığı ankete göre 2024 yılında BOJ’un tahvil alımlarını 16 trilyon Yen civarında azaltması bekleniyor. Buna göre aylık mevcut 6 trilyon Yen’den 4.65 trilyon Yen’e düşmesi beklenirken, 2025 yılı içim aylık alımların 3.55 trilyon Yen civarına düşmesi öngörülüyor.

Tüm bunlar bir araya getirildiğinde, BOJ'un azaltma sürecini başlatmasının ardından iki yıllık bir süre içinde yaklaşık 45 trilyon yenlik bir azalma meydana gelmesi bekleniyor.

BOJ'un önümüzdeki hafta tahvil piyasası katılımcılarıyla bir araya gelerek ayrıntıları daha detaylı görüşmesi planlandığı için, bu anket bilgisi bir önizleme olabilir.


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-MAIL DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-mail adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç