Powell Dramatik Etki Yaratmadı, BOJ ise Tahvil Piyasası ile Görüşmelerini Sürdürüyor...

Powell Dramatik Etki Yaratmadı, BOJ ise Tahvil Piyasası ile Görüşmelerini Sürdürüyor...

*Günün en önemli gelişmesi saat 17.00’de FED Başkanı Powell’un Senato sunumu oldu. Sunum önceden yayımlanmadı. Zaten Powell’ın sunumundaki ifadelerin dramatik şekilde farklı olmaması da bunun belirleyicisi oldu. Genel olarak faiz indirimleri konusunda acele edilmemesi gerektiğini her zaman olduğu gibi tekrar vurguladı. Ekonominin güçlü gittiğine yönelik ifadesi de aslında faiz indirimleri için acelesinin olmadığını ve bir merkez bankası olarak rahat olduğunu net bir şekilde belli etti.

Piyasada Powell’ın açıklamaları dramatik bir harekete yol açmadı ancak genel olarak Dolar Endeksi hafif değer kazanırken, ABD borsaları hafif kar satışı fırsatı buldu.

Powell’ın açıklamalarından detayları haberimizde bulabilirsiniz.
https://www.ikon.news/haber/detay/928122

*Global piyasalar için hafta içindeki en önemli konu Perşembe günü ABD enflasyonu olacak.

*Japonya Merkez Bankası’nın tahvil piyasası katılımcılarıyla yaptığı toplantılardan detaylar gelmeye başladı. Toplantıların amacı, Japonya Hükümet Tahvili alımlarında gerçekçi bir azaltma hızının belirlenmesidir. Banka, azaltma planını 30-31 Temmuz tarihlerinde yapacağı toplantıda açıklayacak.

*Yurt içi tarafında USDTRY paritesi gün içinde 32.90’a kadar yükselirken, BIST 100 endeksi günü %0.63 oranında kayıp ile 10796 seviyesinden tamamladı.


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-MAIL DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-mail adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç