TÜİK Hizmet Sektörü Güven Endeksi Verileri...

TÜİK Hizmet Sektörü Güven Endeksi Verileri...

TÜİK verilerine göre mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi Şubat ayında 92,9 iken, Mart ayında %4,4 oranında artarak 96,9 değerine yükseldi.

 

Hizmet sektöründe bir önceki aya göre; iş durumu, hizmetlere olan talep ve hizmetlere olan talep beklentisi endeksleri sırasıyla %4,1, %3,5 ve %5,5 arttı.

 

Mevsim etkilerinden arındırılmış perakende ticaret sektörü güven endeksi Mart ayında %0,3 oranında azalarak 97,7 değerine düştü. 


Perakende ticaret sektöründe bir önceki aya göre; mevcut mal stok seviyesi ve iş hacmi-satışlar beklentisi endeksleri sırasıyla %1,5 ve %1 azalırken, iş hacmi-satışlar endeksi %1,9 arttı.

 

Mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü güven endeksi bir önceki ayda 76,4 iken, Mart ayında %12,3 oranında artarak 85,8 değerine yükseldi.


İnşaat sektöründe bir önceki aya göre; alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi ve toplam çalışan sayısı beklentisi endeksleri sırasıyla %16,9 ve %9,3 arttı.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç