Japonya Merkez Bankası Başkanı’nın Para Politikası Açıklamaları…

Japonya Merkez Bankası Başkanı’nın Para Politikası Açıklamaları…

Japonya Merkez Bankası Başkanı Ueda, Asya seansında para politikası hakkında yaptığı konuşmada BOJ’un faiz arttırması için enflasyonun hangi aşamada olması gerektiğini anlattı.

26 Nisan Cuma günü sabaha karşı Japonya Merkez Bankası’nın politika kararını takip edeceğimizi hatırlatmak isteriz. Bu toplantıda faiz artışına gidilmesi şimdilik beklenmiyor.

Ueda şunları söyledi;

*Faiz artışları için önceden planlanmış bir ajandamız yok.
*Enflasyon trendinin tahminlerimiz doğrultusunda hızlanması durumunda faiz artırımı yoluyla parasal desteğin derecesini ayarlayacağız.
*Gelecekteki para politikası rehberliği ekonomiye, fiyata ve o andaki piyasa gelişimine bağlı olacaktır.
*Enflasyon trendi hala %2'nin biraz altında, bu nedenle şimdilik destekleyici parasal koşulları korumamız gerekiyor
*Jeopolitik riskler ve zayıf iç talep piyasalarda aksamalara yol açarsa BOJ esnek ve çevik likidite karşılıklarıyla karşılık verecek
*Yıllık ücret müzakereleri, politikayı belirlerken baktığımız önemli ekonomik değişkenler arasında olmuştur ve her zaman da öyle olacaktır.
*Politikaya sadece ücret görüşmelerine değil, diğer çeşitli ekonomik değişkenlere bakarak karar veriyoruz
*Mart ayında politikamızı değiştirmeye karar verdik çünkü maaş artışı müzakerelerinden çıkan sonuç ekonominin diğer alanlarından oldukça sağlam okumaların üstüne çıktı
*Temel duruşumuz; fiyat hedefimize ulaşmak için enflasyon trendindeki hareketlere bakacağımız ve politikayı belirlerken verilere dayalı bir yaklaşım sergileyeceğimizdir.

USDJPY paritesi son zamanların en yüksek seviyesi olan 154.75 bölgesinde fiyatlanmasını sürdürüyor.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç