FED Geride Kaldı, Bilanço Sezonu Sürüyor, Japon Yeni Hareketli ve Şimdi Gözler Yeni Verilerde...

FED Geride Kaldı, Bilanço Sezonu Sürüyor, Japon Yeni Hareketli ve Şimdi Gözler Yeni Verilerde...

*Global piyasalarda dün Avrupa seansında 1 Mayıs İşçi Bayramı olması sebebiyle kısıtlı bir hareket ve haber akışı vardı. Ancak ABD piyasaları açıktı. Dün gelen ve dikkat çeken veriler şunlar oldu.

ADP Tarım Dışı İstihdam: 192.000 (Beklenti: 179.000 ; Önceki: 208.000)
S&P Global İmalat PMI: 50 (Beklenti: 49.9 ; Önceki: 51.9)
ISM İmalat PMI: 49.2 (Beklenti: 50 ; Önceki: 50.3)

ISM İmalat PMI verisinin tekrar negatif bölgede kalması ABD ekonomisi için staglasyon endişelerini beraberinde getirdi. Ancak dün açıklanan FOMC kararlarında Powell (haliyle) staglasyon endişesi taşımadığını söyledi. Ancak ilerleyen verileri izlemeye devam etmeliyiz.

*FED, politika faizini sabit bırakırken bilanço daraltım hızını beklentinin üstünde bir miktarda keserek piyasaları destekledi. Ancak enflasyon tarafındaki soru işaretleri sebebiyle faiz indirimi konusunda yakın zaman için olumsuz konuştu.

FED kararlarını detaylı okumak için aşağıdaki linkte ilgili haberimize tıklayabilirsiniz.

https://www.ikon.news/haber/detay/927285

*Dün akşam açıklanan Qualcomm şirketinin bilançosunda hisse başına kazanç 2.44 $ olarak geldi (Beklenti: 2.33 $)
Gelirler ise 9.268 Milyar $ olarak açıklandı (Beklenti: 9.353 Milyar $)

*Bugün akşam ABD piyasaları kapandıktan sonra Apple ve Booking’in bilanço sonuçlarını takip edeceğiz.

*Japonya Merkez Bankası, bir haftada ikinci kez Japon Yeni lehine müdahalede bulundu. USDJPY paritesi 157.75’den 153.10’a kadar geri çekilirken, Asya seansında gelen tepki ile tekrar 156’ya çıktı. Gün içi ilk ara direncin 156.40 olduğunu hatırlatalım.

*İstanbul Ticaret Odası’nın dün açıkladığı İstanbul Enflasyonu verilerine göre perakende fiyatlar aylık %4.89 yıllık ise %78.81 oranında yükseldi. Toptan satış fiyatları ise aylık %4.87 yıllık ise %65.94 oranında yükseldi.

*Bugün içinde öğle saatlerinde Avruapa’nın imalat PMI verisini izleyeceğiz.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç