ECB Başkanı Lagarde "Enflasyon Yeniden Yükselebilir"

ECB Başkanı Lagarde "Enflasyon Yeniden Yükselebilir"

*Çin Merkez Bankasından (PBOC) yapılan açıklamada ekonominin bu yıl 5’lik büyüme hedefini gerçekleştirmesinin beklendiği, artan talep sayesinde fiyatlar üzerindeki yukarı yönlü baskının arttığı, ancak uzun vadeli deflasyon ya da enflasyon için bir temel olmadığı ifade edildi.

*OPEC+ kaynaklarından yapılan açıklamada, Perşembe günü yapılacak toplantında petrol üretimi kesintilerinin derinleştirilmesinin düşünüldüğünü ifade etti.

*Avustralya Merkez Bankası (RBA) Başkanı Bullock yaptığı konuşmada, para politikasının kısıtlayıcı olduğunu ve talebi azaltmaya çalıştığını, ancak hizmet sektöründeki enflasyonun umulandan daha yüksek olduğunu söyledi.

*Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Lagarde yaptığı açıklamada, gelecek aylarda manşet enflasyonun yeniden yükselebileceğini ve küresel ekonomide gerilimlerin körüklediği yeni bir jeopolitik manzaranın ortaya çıktığını ifade etti.

Günün Ajandası;
15:30 ECB Üyesi McCaul’un konuşması
18:00 ABD Tüketici Güven Endeksi
18:05 FED Üyesi Waller’ın Konuşması
19:00 ECB Başkanı Lagarde’ın Konuşması

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç