S&P Türkiye'nin Kredi Not Görünümünü Pozitife Yükseltti.

S&P Türkiye'nin Kredi Not Görünümünü Pozitife Yükseltti.

*Dün yapılan OPEC+ toplantısı sonrası petrol üretiminin 2024’ün ilk çeyreğinde 2.2 milyon varil azaltılması konusunda anlaşıldı. Ancak bu azalışın 1.3 milyonu Suudi Arabistan ve Rusya’nın daha önceden uyguladığı kesintinin devamıydı. Bu iki ülkeden 2 milyon varil  yeni ek kesinti bekleniyordu. Beklenenden daha az kesinti sonrası da Crude Oi ve Brent Oil’de hızlı düşüşler oldu.

*Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu S&P, dün akşam yayınladığı değerlendirmede Türkiye’nin kredi not görünümünü durağandan pozitife yükseltti. B düzeyindeki kredi notu ise korundu. Yapılan açıklamada ise Türkiye’de politika yapıcıların aşırı ısınan ekonomiyi soğutma yönünde ilerleme kaydederken TCMB’nin tükenen net döviz rezervini yavaş yavaş yeniden inşa ettiği ifade edildi.

*ABD Hazine Bakanı Yellen yaptığı konuşmada, ABD ekonomisinin ciddi bir sıkılaştırmaya ihtiyacı olmadığını, yumuşak iniş yolunda gittiğini ve ekonominin daha fazla sert para politikası sıkılaşmasına ihtiyaç duymadığını söyledi.

Günün Ajandası;
10:00 Türkiye İmalat PMI
11:00 İsviçre GSYİH
12:00 Euro Bölgesi İmalat PMI
14:30 ECB Başkanı Lagarde’ın Konuşması
16:30 Kanada İşsizlik Oranı
18:00 ABD ISM İmalat PMI
19:00 FED Başkanı Powell’ın Konuşması

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç