Yurt Dışı Sabah Bülteni – 16.05.2025

Yurt Dışı Sabah Bülteni – 16.05.2025

*Japonya'da 1. çeyrek GSYİH verileri beklentilerin altında kaldı. Yıllık bazda GSYİH %2,4’lük önceki büyümenin ardından %0,2 daralma beklenirken, veri %0,7 daralma ile sürpriz yarattı. Çeyreklik bazda ise ekonomi %0,1 daralma beklentisine karşılık %0,2 küçüldü. Bu zayıf büyüme, Japonya ekonomisinde kırılganlığın sürdüğüne işaret ediyor.

*Zayıf GSYİH verisinin ardından sert hareketler görülmezken, USDJPY paritesi üzerinde hafif bir geri çekilme izledi. USDJPY’de görülen geri çekilde 145.00 desteğinde sınırlı kalarak tepki aldı. Şu an 145.30 seviyesinde.

*Dünkü Powell’ın konuşmasının ardından, bugün de ABD seans kapanışı sonrası Richmond Fed Başkanı Barkin ve San Francisco Fed Başkanı Daly'nin konuşma yapması bekleniyor. Konuşmaların piyasalar kapandıktan sonra gerçekleşmesi nedeniyle doğrudan fiyatlamaya etkisi sınırlı olabilir. Ancakvolası para politikası söylemleri açısından takip edilmesinde fayda var.

*Bugünün öne çıkan konuşmalarından biri de Avrupa Merkez Bankası Başekonomisti Philip Lane’e ait. Washington’da düzenlenecek olan para politikası ve belirsizlik temalı panelde yapacağı konuşmada, ECB’nin bir sonraki faiz adımına dair mesajlar vermesi bekleniyor. Bu nedenle Lane’in konuşması dikkatle izlenecek.

*Bugün Japonya Ekonomi Bakanı Akazawa, yaptığı konuşmada daha öncede Japonya tarafından belirtilen ABD’nin gümrük tarifelerine yönelik endişelerini yineledi. Japon hükümetinin tarifelerin gözden geçirilmesini talep etmeye devam edeceği anlaşılıyor.

*Aynı zamanda Japonya Maliye Bakanı Kato da 20-22 Mayıs tarihlerinde Kanada’da düzenlenecek G7 Maliye Bakanları toplantısında ABD Hazine yetkilisi Bessent ile görüşme arayışında olduğunu açıkladı. Japonya’nın döviz oynaklığı ve ekonomik istikrarsızlığı yakından takip ettiği görülüyor.

*Dün İran tarafından gelen nükleer anlaşma beklentisiyle düşen petrol, İran'ın ABD’den bir anlaşma teklifi almadığını açıklamasının ardından 63.43 seviyesinden yukarı sıçradı. Şu an 65.00 seviyesinde kararsız seyrediyor.

*Dün 3150 desteği altına inip 3120 seviyesine kadar gerileyen ons altın, tepki alarak 3250 direncini test etmişti. Dirençten gelen bir miktar satışla şu an 3200 desteğinin üzerinde, 3214 seviyesinde fiyatlanıyor.

*50 günlük hareketli ortalamadan tepki alan EURUSD’de 1.1200 direnç testi sürüyor. Direnç bölgesinden hafif satışla karşılaşan parite şu an hemen direnç altı 1.1180 seviyesinde.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News'e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç