
*FED tutanaklarına göre; Temmuz toplantısında yalnızca birkaç üye faiz indirimi yönünde görüş bildirirken, çoğunluk enflasyon riskini daha baskın gördü. Fed üyelerinin neredeyse tamamı faiz oranlarını %4.25–%4.50 aralığında sabit tutmanın uygun olduğunu belirtti. Bazı üyeler mevcut faiz seviyesinin “nötr seviyeye yakın” olabileceğini değerlendirdi.
*FED yönetim kurulu üyesi Lisa Cook’un ipotek dolandırıcılığı iddiaları nedeniyle istifaya zorlanmasıyla FED için durum kritik bir hal aldı ve ABD Başkanı Trump Cook’un istifasını istedi. Suçlamalar bir yana, Trump için bu dava kadar siyasi açıdan faydalı olabilecek başka bir şey belki de yok.
*Şimdilik piyasalar, dün açıklanan FED tutanaklarını sakin bir şekilde izliyor. Cuma günü Jackson Hole’daki FED Başkanı Powell’ın konuşması piyasalar açısından Eylül’de gelecek önemli veriler öncesi kritik olacaktır.
*Anketlere göre Japonya Merkez Bankası, yıl sonuna kadar faiz oranını en az %0.75’e yükseltecek.
*Asya seansında gelen verilerde Japonya’nın öncü imalat PMI endeksi 49.9 ile sınırda kalırken, öncü hizmet PMI endeksi bir önceki aya göre hafif yavaşladı ve 52.7 olarak açıklandı. Gün içerisinde Almanya, Euro Bölgesi, İngiltere ve ABD’den Ağustos ayına ait öncü PMI verilerini takip edeceğiz.