
*Trump, Çin ile 1 Kasım’da anlaşma sağlanmaması durumunda %55 olan gümrük vergisi oranını %155’e çıkarmakla tehdit etti. Öte yandan görüşmenin olumlu geçeceğini umduğuna dair mesajlar da verdi.
*Trump ve Avustralya Başbakanı Anthony Albanese Beyaz Saray’da görüşerek, kritik mineraller ve nadir toprak elementleri ile ilgili bir işbirliği antlaşmasına imza attılar.
*Almanya Maliye Bakanlığı, Eylül ayında vergi tahsilatlarında yaşanan %2,6'lık artışa rağmen, ihracattaki düşüş ve durgun büyümeyle belirginleşen zayıf ekonomik ivmenin gelecekteki gelirleri sınırlayacağı konusunda uyarıda bulundu.
*Beyaz Saray'dan Hassett, ”Kapanmanın bu hafta içinde sona ermesinin muhtemel olduğunu düşünüyorum.”
*Avrupa Merkez Bankası'ndan (ECB) Nagel, “faiz oranları konusunda bekleyip görebiliriz.”
*Japonya'da LDP ve Nippon Ishin partileri koalisyon anlaşmasını resmileştirdi.
*Standard Chartered, Çin'in 2025 GSYİH tahminini %4,8'den %4,9'a yükseltti.
*Çin Ticaret Bakanlığı, 2026 için devlet dışı ticaret yoluyla ham petrol ithalat kotalarını ve uygulama kurallarını duyurdu. Sınır 2025 yılında olduğu gibi 257 milyon ton olarak belirtildi. Bu durum talepte bir büyüme beklenmediği anlamına gelebilir.
*Goldman Sachs, ABD’deki İşgücü arzındaki yavaşlamanın ötesinde, son dönemdeki işgücü piyasası zayıflığının ciddiye alınması gerektiğini paylaştı.
*Ekonomik takvimde bugün İngiltere Merkez Bankası Başkanı Bailey’in konuşması, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde’ın konuşması ve Kanada enflasyon oranı gündemde olacak.