Donald Trump 45. ABD Başkanı Oluyor...

Donald Trump 45. ABD Başkanı Oluyor...

TÜRKİYE

Cumhurbaşkanı Erdoğan:"Döviz Kuru Üzerinden Ekonomimize Darbe Vuruluyor"...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Döviz kuru üzerinden ekonomimize darbe vurulmaya çalışılıyor. Yatırımları engellemek için her fırsat kullanılıyor. AB başta olmak üzere pek çok kuruluş haksız ithamlar yöneltiyor. Stratejik ortak dediğimiz ülkelerin yalanlarını, riyakarlıklarını saymıyorum bile. Ne raporu hazırlarsanız hazırlayın, bizim raporumuzun sahipleri buradadır. Hans'ın, George'un hazırladığı raporlar bizi bağlamaz. Sanıyorlar ki her yerden saldırırsak, Türkiye'ye diz çöktürürüz, pes ettiririz" şeklinde konuştu.

Kıbrıs Görüşmelerinde İkinci Tur Sona Erdi...

Kıbrıs müzakerelerinde "Güvenlik ve Garantiler" konusunun ele alındığı Beşli Konferans'ın ikinci turu İsviçre'nin Mont Pelerin kasabasında sona erdi. Adadaki soruna çözüm bulmak için 12 Ocak'ta Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen uluslararası konferans, verilen aranın ardından garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan, İngiltere ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Kıbrıs Rum kesiminden uzmanların katılımıyla dün yeniden başlamıştı.

ABD

Donald Trump ABD Başkanı Oluyor...

Donald Trump bugün Türkiye saati ile 20.30'da yemin ederek ABD'nin 45'inci başkanı olarak göreve başlayacak. Donald Trump 70 yaşında göreve başlayarak "en yaşlı başkan" ünvanını ele geçirecek. Trump aynı zamanda dudak uçuklatan servetiyle aynı zamanda ABD'nin en zengin başkanı ünvanını da alacak.

Yellen'dan Faiz Artışı Vurgusu...

Yellen, California'da Stanford Institute for Economic Policy Research'te bu gece yaptığı konuşmada, merkez bankasının enflasyon baskılarını kontrol altına almada geç kalmadığını, ancak ekonominin aşırı ısınmasına izin veremeceğini kaydederek, kademeli faiz artırımı stratejisini desteklediğini belirtti. Yellen, maliye politikasında gelecekte yapılacak değişikliklerin, Fed'in önümüzdeki aylarda yapacağı parasal hareketler için alacağı kararlar öncesi dikkate alması gereken çok sayıda belirsizlikten biri olduğunu belirtti.

Soros'tan Trump Yorumu...

İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu'nda konuşan Soros, "Piyasalar Trump'ın düzenlemeleri değiştirmesini ve vergilerini düşürmesini bekliyor ki bu şu anda piyasaların hayali. Rüya gerçek olacak" şeklinde konuştu. Soros ayrıca, "Trump'ın ne yönde hareket edeceğini tam olarak öngörmek imkansız bir durum" ifadelerini kullandı.

AVRUPA

Avrupa Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı...

Avrupa Merkez Bankası(ECB), bugünkü toplantısı sonrasında; beklendiği gibi politika faizi niteliğindeki ana refinansman operasyonları faizi oranını değiştirmeyerek, %0.0 seviyesinde bıraktı.ECB, aynı şekilde marjinal borç verme faizi ve bankaların ECB'de tuttukları fonlar için uygulanan mevduat kolaylığı faizi oranlarını da değiştirmeyerek, sırasıyla %0.25 ve % -0.40'da tuttu. AMB geçen yılın son toplantısında varlık alım programını Mart 2017'den Aralık 2017'ye uzatmış, aylık 80 milyar euro olan varlık alım programının Nisan'dan itibaren 60 milyar euroya düşürüleceğini bildirmişti. Varlık alım programında herhangi bir değişikliğe gidilmedi.

Deutsche Bank'a Bir Kötü Haber Daha...

Son yılda büyük cezalar ve sermaye sıkıntısıyla karşı karşıya gelen Deutsche Bank'a ABD'den bir kötü haber daha. Florida Merkezli Jewish Trust, Alman bankasına müşterilerine yönelik işlemlerden dolayı 3 milyar dolarlık dava açtı.

ASYA

Çin 4. Çeyrek Büyüme Verisi Açıklandı...

Çin'den son 26 senenin en düşük büyüme verisi açıkladı. Çin'de gayrı safi yurtiçi hasıla (GSYİH) geçen yılın dördüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6.8 ile beklenenden daha hızlı büyüdü. Önceki çeyrekte yüzde 6.7 genişleyen ekonominin, Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, 2016'nın son çeyreğinde de yüzde 6.7 büyümesi bekleniyordu.

VERİ AJANDASI

04:00 – USD - Fed Başkanı Janet Yellen'ın Konuşması
05:00 – CNY - Sabit Varlık Yatırımı (Yıllık) (Ara) Açıklanan:8,1% Beklenen:8,3% Önceki:8,3%
05:00 – CNY - Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (çeyreklik) (4. Çeyrek) Açıklanan:1,7% Beklenen:1,7% Önceki:1,8%
05:00 – CNY - Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (Yıllık) (4. Çeyrek) Açıklanan:6,8% Beklenen:6,7% Önceki:6,7%
05:00 – CNY -Sanayi Üretimi (Yıllık) (Ara) Açıklanan: 6.0% Beklenen:6,1% Önceki:6,2%
10:00 – EUR - Almanya Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Aylık) (Ara) Beklenen:0,4% Önceki:0,3%
12:30 – GBP - BRC Perakende Satış Denetimi (Yıllık) (Ara) Önceki:1,0%
12:30 – GBP - Çekirdek Perakende Satışlar (Aylık) (Ara) Beklenen:-0,3% Önceki:0,5%
12:30 – GBP - Çekirdek Perakende Satışlar (Yıllık) (Ara) Beklenen:7,6% Önceki:6,6%
12:30 – GBP - Perakende Satışlar (Yıllık) (Ara) Beklenen:7,2% Önceki:5,9%
12:30 – GBP - Perakende Satışlar (Aylık) (Ara) Beklenen:-0,1% Önceki:0,2%
16:30 – CAD - Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Ara) Beklenen:-0,2% Önceki:-0,5%
16:30 – CAD - Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Ara) Beklenen:1,7% Önceki:1,5%
16:30 – CAD - Çekirdek Perakende Satışlar (Aylık) (Kas) Beklenen:0,2% Önceki:1,4%
16:30 – CAD - Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Ara) Beklenen:-0,1% Önceki:-0,4%
16:30 – CAD - Perakende Satışlar (Aylık) (Kas) Beklenen:0,5% Önceki:1,1%
17:00 – USD - FOMC Üyesi Harker'ın Konuşması
20:00 – USD - ABD Başkanı Trump'ın Konuşması
21:00 – USD - Baker Hughes Sondaj Kuyusu Sayısı Önceki:522
21:00 – USD - FOMC Üyesi Williams'ın Konuşması


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç