BOE / Pill "Faiz İndirimleri Uzakta Kaldı"

BOE / Pill "Faiz İndirimleri Uzakta Kaldı"

*Avustralya’da gece açıklanan 1.çeyreğe ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) beklentilerin üzerinde gelerek çeyreklik %1.0, yıllık %3.6 artış gösterdi. Verilerin sırasıyla %0.8 ve %3.4 gelmesi bekleniyordu.

*ABD’de gece açıklanan haftalık APİ ham petrol stokları 3,23 milyon varil, benzin stokları da 590 bin varil azaldı. Geçtiğimiz hafta petrol stokları 1,80 milyon varil artarken, benzin stokları 2,51 milyon varil azalmıştı.

*Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek yaptığı açıklamada, ABD’de yatırımcıların Türkiye’ye ilgisinin büyük olduğunu, dezenflasyonla, yapısal reformlarla, mali disiplinle makroekonomik temelleri güçlendirdiklerini ve bunun çok ilgi çektiğini söyledi.

*İngiltere Merkez Bankası Ekonomisti Pill yaptığı konuşmada, geçen zaman ve enflasyonla ilgili kötü haberlerin artık gelmemesinin faiz indirimlerini yakınlaştırmış olsa bile, faiz indirimlerinin bir miktar uzakta kaldığını söyledi.

Günün Ajandası;
10:00 Türkiye Kapasite Kullanım Oranı
11:00 Almanya İFO İş Ortamı Endeksi
15:30 ABD Dayanıklı Mal Siparişleri
17:30 ABD Ham Petrol Stokları

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç