FED Başkanı Powell 18:30’da Konuşma Yapacak…

FED Başkanı Powell 18:30’da Konuşma Yapacak…

*TÜİK’in yayımladığı dış ticaret istatistiklerinde ihracat 2024 yılı Şubat ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre %13,6 artarak 21.08 milyar dolar olurken, ithalat %9,2 azalarak 27.82 milyar dolar olarak gerçekleşti. Böylelikle dış ticaret dengesi Şubat ayında 6.77 milyar dolar açık verdi.

*Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye için sağlanan dış kaynaklar hakkında sosyal medya hesabı üzerinden şu açıklamalarda bulundu:
-Uygulamaya koyduğumuz program sayesinde Türkiye’nin dış finansmana erişimi güçlü seyrine devam ediyor.
-Haziran-Ocak döneminde orta-uzun vadeli dış borç çevirme oranı bankalarda yüzde 140’a, reel sektörde yüzde 113’e ulaştı.
-Son olarak Dünya Bankası’ndan enerji arz güvenliğinin güçlendirilmesi ve yeşil dönüşümün desteklenmesi için 1,5 milyar dolar kaynak sağladık.

*ABD’de çekirdek kişisel tüketim giderleri Şubat ayında bir önceki aya göre% 0.3 artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre %2.8 artış gösterdi. Bir önceki veriler aylık %0.5, yıllık %2.9 artış göstermişti.

*Bugün saat 18:30’da FED Başkanı Powell’ın konuşmasını takip edeceğiz.


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç