pariteicons_f11.png

Ons Altın Son Dokuz Ayın Zirvesini Test Etti…

Ons Altın haftanın son işlem gününde Ons Altın kazançlarını arttırdı. Korku endeksinde görülen yükseliş ve ABD ve Avrupa endekslerinde görülen düşüş risk alma iştahında azalmaya işaret ederken güvenli limanlara yönelim Ons Altındaki yükselişi destekliyor. Diğer yandan Bugün ABD açıklanan Michigan Tüketici beklentisi 89 ile beklenti üzerinde geldi. 

Teknik açıdan bakıldığında  Ons Altında yaşanan düzeltme hareketi 1267 destek bölgesi ile sınırlı  kalırken bu seviyeden yeniden yukarı toparlayan değerli metal 1300’ler ile son 9 ayın en yüksek seviyesini test etti. 1282-1290 bandı arasında oluşan flama formasyonunu(mavi renkli bölge) yukarı yönlü kıran Değerli metalde yükseliş yeniden ivme kazandı. Ancak değerli metalde yükseliş dalgasının şu anlık 1301 direncine takıldığını söyleyebiliriz.  

Diğer yandan 1207 seviyelerinden gelen yükselen bandı da yukarı yönlü kıran değerli metal bu bant üzerinde tutunmayı başarması halinde sarı metalde yükseliş iştahı sürebilir. Ancak sarı metalde görülen yeni zirvelere rağmen RSI(14) göstergesinin nispeten zayıf kalması ve negatif uyumsuzluk sergilemesi sarı metalde bir düzeltme hareketini tetikleyebilir. Olası bir düzeltme hareketinde kademeli olarak 1290 ve 1280 destek seviyelerini izliyor olacağız.

Destekler: 1290-1280-1267

Dirençler: 1301-1310-1325



ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç