FED / Powell: "Faizleri arttırmak için enflasyonun ısrarcı şekilde ve büyük oranda arttığını görmek istiyorum. Politika faizi için görüşüm bu şekilde."

FED / Powell: "Faizleri arttırmak için enflasyonun ısrarcı şekilde ve büyük oranda arttığını görmek istiyorum. Politika faizi için görüşüm bu şekilde."

*FED / Powell: Hane halkı harcamaları ve tüketici güveni iyi gitmekte. Ancak sabit yatırımlar ve ihracat zayıf kalmıştır. İmalat son zamanlarda düşüş göstermiştir.

*FED / Powell: Ekonomi ılımlı şekilde büyüyor ve bu şekilde devam etmesini beklemekteyiz. Ekonomideki büyümenin toplumun tüm kesimlerini kapsamalı.

*FED / Powell: Para politikamızı ticaret gelişmeleri ve dünyadaki bir takım risklerden korunmak için düzenledik. 

*FED / Powell: Para politikası önceden belirlenmiş bir patikada değildir. Görünümdeki önemli gelişmelere göre düzenleme yapılacaktır. Para politikamızın mevcut durumu umuyorum %2’lik enflasyon hedefine gitmemizi ve büyümeyi sağlayacaktır.

*FED / Powell: FED politika faizlerini hedef aralığında tutmak için repo işlemlerini yapmaya devam edeceğiz.

*FED / Powell (soru-cevap): İşsizlik ile enflasyon arasındaki ilişki 50 yıl öncesine göre çok büyük oranda zayıfladı. Uygun politikada her şey yoluna girer. Politikamız enflasyonu arttırmak için uygun.

*FED / Powell (soru-cevap): Faiz indirimleri aslında aklımızda olan bir şey değildi. Ancak 1995 yılına göre ekonominin çok farklı yapısal özelliği var. Enflasyon ile alakalı büyük bir farklılık var. İşsizlik 50 yılın en düşük seviyesinde olmasına rağmen enflasyon çok az artıyor. Bu sebeple faiz artışına olan ihtiyaç azalıyor.

*FED / Powell (soru-cevap): Görüyoruz ki işsizlik büyük enflasyonist baskılar olmadan aşırı düşük seviyelerde uzun süre kalabiliyor. Enflasyonun %2 olması için yukarı yönde baskılara ihtiyacımız var ama şuanki ekonominin karakteristliği çok farklı.

*FED / Powell (soru-cevap): Faizleri arttırmak için enflasyonun ısrarcı şekilde ve büyük oranda arttığını görmek istiyorum. Politika faizi için görüşüm bu şekilde.

*FED / Powell (soru-cevap): Enflasyonu arttırmak zordur. Üyeler enflasyonun %2’ye dayanmasını istiyor. Ben 2012’den bu yana burdayım, ama bu gerçekleşmedi.

*FED / Powell (soru-cevap): Faiz arttırımlarından bahsedecek olursak, faiz artışlarına 1 yıldan daha fazla bir zamandan sonra konuşabiliriz. Ama 2021 ile ilgili kimsenin şimdiden görüşü yok, bunu zaman içinde göreceğiz.

*FED / Powell (soru-cevap): Enflasyon düşük kalıyor olabilir. Ama işsizlik oranı aşırı düşük seviyelerde ve büyüme de iyi olmasına rağmen enflasyonun düşük kalıyor olması esasında iyi bir şey. Bütün büyük ekonomiler enflasyonda zorluk yaşıyor.

FED / Powell (soru-cevap): Ekonomideki önlemlerimizin sonuç vermesi zaman alacaktır. Bu sebeple bekleme moduna girdik.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç