Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Beklentinin Üzerinde Faiz İndirdi...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Beklentinin Üzerinde Faiz İndirdi...

*Türkiye Cumhuriyet Merkez bankası yılın son toplantısında 200 baz puan indirerek bir hafta vadeli repo faiz oranını %14’ten %12’ye düşürdü. Piyasa medyan faiz indirim beklentisi 150 baz puan olması yönündeydi. 2019 temmuz ayından bu yana faiz indiren Merkez Bankası son 4 toplantısında 1200 baz puan indirimle faiz oranlarını yıl bitmeden %24 seviyesinden %12 seviyesine indirmiş oldu. Merkez Bankası’nın önümüzdeki yılın ilk toplantısı 16 Ocak’ta.

*Faiz kararı sonrası TCMB tarafımdan yapılan açıklamada, Kurul’un enflasyondaki düşüş sürecinin devamlılığının, ülke risk priminin gerilemesi, uzun vadeli faizlerin aşağı gelmesi ve ekonomideki toparlanmanın güç kazanması açısından büyük önem taşıdığını değerlendirmektedir denildi. Enflasyondaki düşüşün hedeflenen patika ile uyumlu şekilde gerçekleşmesi için para politikasındaki temkinli duruşun sürdürülmesi gerektiğini, bu çerçevede parasal sıkılığın düzeyi ana eğilime dair göstergeler dikkate alınarak enflasyondaki düşüşün sürekliliğini sağlayacak şekilde belirlenecektir denildi. Ayrı Merkez bankası fiyat ve finansal istikrar amaçları doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edeceğini belirtti. 

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç