ECB / Lagarde: Analizlerimizden gelen sonuçlar, büyük oranda parasal desteğin gerektiğini göstermektedir...

ECB / Lagarde: Analizlerimizden gelen sonuçlar, büyük oranda parasal desteğin gerektiğini göstermektedir...
ECB / Lagarde: Düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz ekonomik analizler gereği faizleri sabit tutmak kararı aldık.
 
ECB /Lagarde: Enflasyon görünümünün güçlü şekilde %2 seviyesine gelene kadar faizlerin olabildiğince düşük tutulmasını istiyoruz.
 
ECB / Lagarde: Aylık olarak 20 milyar €’luk varlık alımlarının gerekli olduğu kadar devam etmesini istiyoruz. Faizleri arttırmaya başladıktan kısa süre öncesine kadar devam edecek. Vadesi gelmiş menkul kıymetlere yeniden alım yapma niyetindeyiz.
 
ECB / Lagarde: Enflasyon baskıları sessiz kalıyor. Euro bölgesi büyümesinde zayıf seyir sürüyor.
 
ECB / Lagarde: Kapsayıcı para politikası önlemleri paketimiz, büyük ölçüde ekonomiye destek sağlamaktadır. Bu da finansal koşulları bütün sektörlere yayılmasını sağlamaktadır. Tüketici harcamaları ve iş yatırımlarını desteklemektedir.
 
ECB / Lagarde: Euro Bölgesi reel milli geliri 2019 üçüncü çeyrekte %0.2 olarak ölçülmüştür.Ticaret ortamındaki zayıflıklar ve belirsizlikler Euro Bölgesi imalat sektörünü baskılamaya devam etmektedir.
 
ECB / Lagarde: Önümüzdeki dönemlerde Euro Bölgesi genişlemesinin, elverişli finansal koşullar, istihdam, ücretler ve teşviklerle desteklenmesi beklenmektedir. Bu süreç yavaş olacaktır.
 
ECB / Lagarde: Euro Bölgesi GSYİH’nin 2019’da %1.2 – 2020’de %1.1 – 2021 ve 2022’de %1.4 oranında artması öngörülmektedir.
 
ECB / Lagarde: Stratejik yeniden gözden geçirme çok kapsamlı olmalı ve bütün konuları dikkate almalı. Bu zaman alacaktır. Planım bunu 2020 Ocak’da başlatmaktadır. Hedefimiz 2020’nin sonunda bunun bitecek olması.
 
ECB / Lagarde: Bu açıklayıcı politika metni metin, stratejik gözden geçirmeyle alakalı olmaması sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Bundan bahsedebiliriz ancak bundan şuan vazgeçtim. Çünkü bunda olağanüstü bir şey yok.
 
ECB / Lagarde: Her başkanın kendi tarz iletişimi vardır. Sizler karşılaştırmayı yapmayı seversiniz, evet, ancak kendime has tarzım var. Hiçbir şeyi fazlasıyla yorumlamayın ve karşılaştırmayın. Burada kendim olacağım.
 
ECB / Lagarde: Analizlerimizden gelen sonuçlar, büyük oranda parasal desteğin gerektiğini göstermektedir.
 
ECB / Lagarde: Avrupa Parlamentosu ve sivil toplum üyeleriyle görüşeceğiz. Son 16 yıldaki teknolojik gelişmelerden sosyal trendlere, iklim değişikliğine kadar her şey gözden geçireceğiz.
 
ECB / Lagarde (soru cevap) : 2022 tahminimiz genel yılda %1.6 olmakla birlikte, dördüncü çeyrek tahmininiz %1.7’ye daha yakın. İlerleme anlamında bu iyi ama istediğimiz hedef olarak bu iyi değil.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç