images/pariteler/pariteicon_12.svg

USDTRY - Paritede Trump Öncesi Satışlar Güç Kazandı...

USDTRY - Paritede Trump Öncesi Satışlar Güç Kazandı...

ABD’de açıklanan önemli bir veri bulunmazken analizimizi yazdığımız sırada konuşan FOMC üyesi Harker açıklamalarında ABD ekonomisinde olumlu ilerleyişin devam ettiğini, enflasyon hedefine yaklaşıldığını ve 3 faiz artırımı beklediğini belirtti. ABD’de görevi devralacak olan Trump’ın TSİ 20:00’da gerçekleşecek konuşması paritede volatilitenin yaşanmasına neden olabilir. Yurtiçinde bugün açıklanacak önemli veri bulunmazken TCMB'den TL'yi destekleyecek hamleler gelmeye devam etti. TCMB bugünde miktar yöntemiyle 1 hafta vadeli repo ihalesi açmadı ve haftanın son  gününde de döviz depo ihalesi açtı.

Teknik olarak 4 saatlik grafiği incelediğimizde; Bollinger’ın 20 birimlik ortama olan orta bandı ve üst bandı arasında hareketlerine devam eden USDTRY’de analizimizi yazdığımız sırada Dolar Endeksi’ndeki geri çekilmeye paralel olarak aşağı yönlü hareketler görülüyor. 50 birimlik ortalamanın paritede önemli destek oluşturduğu gözlemleniyor. Gerçekleşebilecek geri çekilmelerde  Bollinger’ın alt bandı ve bahsettiğimiz 50 birimlik ortalamaya denk gelen 3.7460 ve fibonacci 38.2 düzeltme seviyesi olan 3.7110 seviyesi destek olarak takip edilebilir. Yükselişlerde ise 3.8615 ve 3.8870 seviyeleri direnç olarak öne çıkıyor.

Destekler: 3.7460 – 3.7110 – 3.6500

Dirençler:3.8615 –3.8815 - 3.9400



ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç