pariteicons_f11.png

Altın Çin Verisi Sonrası Gelen Kazançları Trump Öncesi Geri Verdi…

Altın Çin Verisi Sonrası Gelen Kazançları Trump Öncesi Geri Verdi…

Dün konuşan FED Başkanı Yellen FED’in kademeli faiz artırımıyla nispeten güvercin açıklama yaptı. Bugün Çin tarafında açıklanan büyüme verisi çeyreklik bazda %1.7 gelirken, yıllık bazda %6.8 seviyesine ulaşarak beklentileri aştı. Perakende satışlar da beklentileri aşarken, Sanayi üretimi %6 seviyesinde yükseliş kaydetti. Bu veri beklentilerin sınırlı miktarda altında geldi (Beklenti: %6) Çin verileriyle artan risk iştahı Altın’a alım getirirken bu durum uzun sürmedi. ABD tarafında konuşan Philadelphia FED Başkanı Harker, 3 faiz artırımı, güçlü ekonomi ve toparlanan enflasyon vurgusu yaptı. Akşam Trump’ın görev devralmasında oluşan piyasa beklentileri son saatlerde Altın’ı da yukarı yönlü hareketlendirdi.

Teknik açıdan bakıldığında 50 günlük ortalamanın üzerinde tutunan sarı metal, aynı zamanda 23.6 fibonacci seviyesinden de destekleniyor. 1220 – 1198 bandında sıkışan Altın’ın bandı kırması ve tutunması halinde o yönde güç kazanabilir. MACD göstergesinde yükseliş sinyalinin korunduğu görülüyor.

Destekler: 1198 – 1190 – 1180

Dirençler: 1208 – 1220 - 1230


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç