images/pariteler/pariteicon_13.svg

GBPUSD Paritesinde Fiyat Baskısı Korunuyor…

GBPUSD Paritesinde Fiyat Baskısı Korunuyor…

İngiltere Merkez Bankası Carney, ''Eğer, ücret davranışları üzerinde ikinci enflasyon etkileri görmeye başlarsak, bu bizi enflasyon hedefini tutturamama toleransının sınırına yaklaştırır.” Dedi. Ayrıca “Kasım ayından bu yana, piyasanın enflasyon beklentilerinde yukarı yönlü bir yükseliş olmadı. İngiltere'de kısa vadeli enflasyon beklentileri yükseliyor fakat piyasanın orta vadeli beklentileri yükselmiyor, bu enflasyonun geçici olarak hedefi aşması ile tutarlı'' açıklamalarında bulundu. Akşam saatlerinde ABD tarafında açıklanan Üretim ve Hizmet PMI’ları beklentilerin altında kalınca parite bir miktar toparlandı. Akşam saatlerinde FOMC üyeleri Williams ve Harker'ın konuşmaları takip edilebilir.

Teknik açıdan bakıldığında üçgen içerisinde fiyat sıkışmasını sürdüren GBPUSD paritesi için ciddi bir fiyat sıkışmasının devam ettiğini uzun süredir belirtiyoruz. Bu sıkışmanın kırılması durumunda kırdığı yönde tutunabilmesi halinde baskılanma artabilir. İlk aşamada 1.2400 ve 1.2470 seviyeleri takip edilebilir. MACD göstergesinde baskılanma sürüyor.

Destekler: 1.2400 – 1.2300 – 1.2200

Dirençler: 1.2470 – 1.2520 – 1.2600





ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç