pariteicons_f11.png

Altın - Negatif Baskı Devam Ediyor...

Geçtiğimiz hafta FED'in faiz arttırımı ve bilanço daraltımını detaylandırmasıyla birlikte dolar endeksinde hafif bir toparlanma ve ABD 10 yıllık tahvil faizinde 5 baz puanlık yükseliş yaşandı. Altın ise bu fiyatlamanın ise kazançlarını 1282 seviyesinden geri vermeye başladı. Bugün piyasalarda takip edilen ekonomik bir veri bulunmuyordu. Ancak FED üyesi Dudley'in kısmet şahin olan açıklamaları, sarı metaldeki negatif baskının devam etmesine sebep oldu.

Teknik olarak baktığımızda; 1295 seviyesinden başlayan geri çekilme kademeli olarak devam ediyor. Bu geri çekilme süreci nizami şekilde devam etmekte. 1260 seviyesi de kırıldıktan sonra düşüş aynı hızla devam etti. Bu geri çekilme süreci sonunda 1245 seviyesi ilk destek olabilir. Olası tepkilerde 1260 ve 50 birimlik üssel hareketli ortalama direnç olarak izlenebilir. 50 birimlik ortalama üzerinde dört saatlik kapanış olmadığı sürece, Altın'daki negatif baskının devam etmesi beklenebilir.

Destekler: 1245 - 1241 - 1235

Dirençler: 1255 - 1260 - 1265

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç