images/pariteler/pariteicon_2.svg

EURUSD – Parite Almanya Seçimlerini Bekliyor…

EURUSD – Parite Almanya Seçimlerini Bekliyor…

Bu hafta sonu Almanya’da seçimler gerçekleşecek. Merkel’in partisi son anketlerde %10’a yakın önde götürüyor. Genel anlamda bir sürpriz beklenmese de geçtiğimiz seçimlerde görülen beklenmedik sonuçlar sebebiyle temkinli olmakta fayda var. Bugün Euro Bölgesi’nde açıklanan İmalat, Bileşik ve Hizmet PMI’ları beklentilerin üzerinde geldi. Almanya ve Fransa için de verilerin olumlu gelmesi Euro’yu destekledi. Draghi konuşmasında reformlar sayesinde finansal risklerin azaldığına dikkat çekerken, San Francisco FED Başkanı Williams ise bilanço normalleştirilmesini desteklediğini ve faizlerde normal seviyenin %2.5 olması gerektiğini vurguladı. Trump ise yine Kuzey Kore liderini sert şekilde uyardı. ABD’de bugün PMI’lar ve FOMC üyesi Kaplan’ın konuşmaları takip edilecek.

Teknik açıdan bakıldığında EURUSD paritesi kanal içerisinde yükselişini sürdürüyor. Aynı zamanda 100 birimlik ortalamanın üzerinde tutunan paritede kanal içerisinde tutunması önemli bir destek unsuru oluşturuyor. Macd göstergesinin sınırlı şekilde pozitif yönelime girdiği gözüküyor. Yükselişin devam etmesi durumunda 1.1990, geri çekilmelerde kanal alt bandına denk gelen 1.1925 desteği takip edilebilir.

Destekler: 1.1925 – 1.1870 – 1.1825

Dirençler: 1.1990 – 1.2000 – 1.2030


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç