Türkiye'de Sanayi Üretimi, ABD'de JOLTs Verisi Takip Edildi...

Türkiye'de Sanayi Üretimi, ABD'de JOLTs Verisi Takip Edildi...

JOLTS İş İmkanları Verisi...
ABD’de bugün açıklanan ve istihdamın önemli göstergelerinden biri olan JOLTs İş İmkanları verisi beklentilerin oldukça üzerinde (Açıklanan: 7,136M – Beklenti: 6,945M) geldi. Artış %4.6 seviyesinde gerçekleşti. İşe alımlar 5.8 milyon, işten ayrılmalar 5.7 milyon seviyesinde açıklandı. 12 aylık veri toplamda 67 milyon işe alım ve 64.7 milyon işten ayrılma şeklinde gerçekleşirken, net istihdam kazanımı 2.3 milyon seviyelerinde oldu.

İngiltere Başbakanlık Sözcüsü Konuştu...
- Başbakan, İrlanda denizinde bir sınır kabul edemez
- Bakanlar, başbakanın duruşunu destekledi
- Başbakan, önümüzde zorlu anlar olabileceğini anlattı
- İngiltere ve ab, bir başka ab toplantısına doğru yaklaşıyor
- Mümkün olan en kısa sürede ilerleme kaydetmek istiyoruz
- Her zaman sonbaharda bir anlaşma elde etmek istediğimizi söyledik, bu haftaki zirve bu sürecin bir parçası

ABD Sanayi ve İmalat Üretimi...
- Sanayi Üretimi (Aylık) (Eyl) – Açıklanan: 0,3% - Beklenti: 0,2% - Önceki: 0,4% 
- İmalat Üretimi (Aylık) (Eyl) – Açıklanan: 0,2% - Beklenti: 0,2% - Önceki: 0,3%

Türkiye Sanayi üretimi Arttı...
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aylık sanayi üretim endeksi 2018 yılı Ağustos ayı sonuçlarını açıkladı. Sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre %1,7 arttı. Sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2018 yılı Ağustos ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre %6,1, imalat sanayi sektörü endeksi %1,2 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %2,9 arttı. Sanayi üretimi bir önceki aya göre %1,1 azaldı. Sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2018 yılı Ağustos ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre %5 artarken, imalat sanayi sektörü endeksi %1,5 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise %0,8 azaldı.



ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç