Tahvil Getirileri ve Değerli Metal Fiyatlamaları Gündemde, Akşam Powell Önemli Olabilir...

Tahvil Getirileri ve Değerli Metal Fiyatlamaları Gündemde, Akşam Powell Önemli Olabilir...

*Dün akşam saatlerinde İsrail’in İran’a misilleme hazırlıklarının tamamlandığına yönelik açıklamalarda bulunması ve İran’ın buna karşılık vereceğini belirtmesi piyasalardaki jeopolitik riskleri tekrar körükledi. Değerli metaller tekrar yükselirken, borsa endekslerinde düşüş gerçekleşti.

*ABD 10 yıllık tahvil faizinin %4.35’i yukarı kırmasından sonra hızla yükselmeye devam ederken bu durum ABD Dolar endeksini destekliyor. Bunun karşıtı olarak ise ABD borsa endekslerinde negatif eğilime sebep oluyor.

Burada dikkat çeken şey ise, tahvil getirilerinin bu derece artmasının yanında, değerli metallerin de yükselişini sürdürmesidir. Bu durum dünyada staglasyon endişelerinin konuşulmaya başladığı bir dönemi getirebilir.

*FED üyesi Daly’nin Asya seansında yaptığı açıklamalar dikkatleri çekti. Daly, son güçlü enflasyon verisinin çok abartılmamasına yönelik bir sinyal vermekle birlikte faiz indirimlerinde acele edilmemesi gerektiğini de belirtti. Daly, gelen verilere aşırı tepki verilmemesi gerektiğini belirtti.

*Çin’in 2024 ilk çeyrek büyüme verisi beklenti ve bir önceki dönemin üzerinde geldi. Çin büyümesi ilk çeyrekte yıllık bazda %5.3 olarak gerçekleşti. Beklenti %4.8 ve bir önceki veri ise %5.2’ydi.

Mart ayı sanayi üretiminde ise yavaşlama gözlendi.

*Gün içinde Almanya’dan ZEW Ekonomi Güven Endeksi takip edilecek. ABD tarafında ise TSİ 20.15’de FED Başkanı Powell’ın konuşması bekleniyor.

*Bu haftanın yurt dışı bilanço takvimine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
https://ikon.news/haber/detay/926997 


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç