images/pariteler/pariteicon_2.svg

EURUSD - Gün İçinde FED Üyelerinin Konuşmaları Önemli Olabilir...

Haftanın ilk işlem gününde ABD piyasalarının kapalı olmasından dolayı yatay bir görünüm içerisinde olan EURUSD paritesi, bu sabaha karşı FED üyesi Harker'ın mart ayı için "şahin" açıklamalarıyla geri çekiliyor. Harker'ın faiz arttırımının Mart ayında masada olduğunu belirten bir takım açıklamaları oldu. Konuşmanın ardından dolar endeksi değer kazandı ve gelişmekte olan ülke para birimlerinde de bir miktar satış gözlendi. Bugün akşamüstüne doğru FOMC üyelerinin konuşmaları devam edecek. Harker'ın etkili olması sebebiyle gün içerisinde ve akşam saatlerinde diğer FOMC üyelerinden gelecek açıklamalara da dikkat etmek gerekebilir. Dolar endeksi 101.24 seviyesinde olduğunu hatırlatmak isteriz.

Teknik olarak baktığımızda; dolar endeksinin yükselmesiyle beraber geri çekilmeye devam eden EURUSD de, 1.0595'in altındaki fiyatlamalar dolar lehine hareketleri daha da güçlendirebilir. Paritede satış eğilimi devam ederse 1.0525'i günlük ana destek olarak takip edebiliriz. Olası tepkilerde ise ilk olarak; grafikte de görebileceğiniz koyu renkli aşağı yönlü trend çizgisine dikkat etmek gerekebilir. Bu bölge yukarı yönde kırılırsa, dolar rallisi ciddi anlamda darbe alabilir.

Destekler: 1.0565 - 1.0525 - 1.0470

Dirençler: 1.0595 - 1.0640 - 1.0675

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç