images/pariteler/pariteicon_33.svg

EURJPY- Parite Draghi’nin Açıklamaları Sonrası Geri Çekiliyor….

Fransa seçimleri sonrasında Euro varlıklarında görülen değer kazanımı EURJPY paritesini yukarı taşımıştı. Yükselişinde duraksama gözlemlenen parite de bugün BOJ ve ECB kararları takip edildi. Japonya Merkez Bankası beklendiği gibi faizlerde bir değişikliğe gitmedi. BOJ, fiyatları yukarı yönlü desteklemek için, iki politika faizinin ve varlık alımlarının kullanılmaya devam edileceğini söyledi.

Diğer yandan Avrupa Merkez Bankası, beklentilere paralel olarak faiz oranlarında değişikliğe gitmezken, varlık alım programı ise bir önceki toplantıda belirtildiği gibi 80 milyar Euro’dan 60 milyar Euro’ya çekildi. Toplantı sonrası konuşan ECB Başkanı Mario Draghi ise yaptığı açıklamalarda, göstergelerin ekonomik toparlanmanın daha güçlü bir şekilde artmaya başladığına işaret ettiğine ve aşağı yönlü risklerin biraz daha azaldığını ifade etti. Açıklamalar sırasında paritede düşüşler görüldü.

EURJPY paritesinde geri çekilmenin ön plana çıkması halinde 120.50 seviyesi ilk destek noktası olarak izlenebilir. 21 birimlik hareketli ortalama seviyesine de denk gelen bu seviyenin kırılması durumunda paritede satışlar hızlanabilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 121.75 direnç seviyesini takip ediyor olacağız. Bu seviyeyi aşmakta zorlanan paritede RSI(14) göstergesinin de 70 aşırı alım seviyesinden aşağı yönelim gözlemlendiğini belirtmek isteriz.

Destekler:120.50-119.60-118.60

Dirençler: 121.75-122.50-123.45

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç