images/pariteler/pariteicon_2.svg

EURUSD Paritesi AMB ve Draghi Sonrası Sert Düşüşte…

EURUSD Paritesi AMB ve Draghi Sonrası Sert Düşüşte…

Bugün Avrupa Merkez Bankası faizleri beklenildiği gibi sabit bıraktı. Varlık alımı da 60 milyar dolar olarak belirtildi. Fakat bankanın faiz kararından çok, açıklamalarındaki geniş para politikasının süresi ve boyutunun enflasyon ve ekonomik gidişata göre artırılabileceği söylemi oldu. Bu açıklamayla EURUSD paritesi baskılandı. Karar sonrası konuşan AMB Başkanı Draghi ise ilk söylemlerinde ekonomik verilerde toparlanma görüldüğünü belirtse de enflasyon konusundaki olumsuz ifadelerinin ve geniş para politikasının gerekmesi durumunda uzatılabileceğini belirtmesinin ardından güçlü düşüşe yöneldi. ABD’de açıklanan Dayanıklı Mal Siparişleri haftalık işsizlik başvuruları beklentileri karşılayamazken, Mal Ticaret Dengesi ve Askıdaki konut satışları beklentilerin üzerinde geldi.

Teknik açıdan bakıldığında içerisinde olduğu yükselen kanalın üst bandına denk gelen 1.0950 direncinin baskısıyla burayı test ettikten sonra başlayan dünkü aşağı yönelimini bugün de sürdürdüğü görülüyor. Bu baskılanmanın devam etmesi durumunda ilk aşamada 1.0825 desteği takip edilebilir. Yükselişlerde ise 1.0900 direnci ilk aşamada ön plana çıkıyor.

Destekler: 1.0850 – 1.0825 – 1.0775

Dirençler: 1.0900 – 1.0950 – 1.1050


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç