İngiltere Başbakanı May'in Konuşması Piyasaların Gerginliğini Azalttı...

İngiltere Başbakanı May'in Konuşması Piyasaların Gerginliğini Azalttı...

TÜRKİYE

Başbakan Binali Yıldırım'ın Açıklamaları… 
Başbakan Binali Yıldırım, yaptığı açıklamada Merkez Bankasının müdahale noktasında kendi yetkileri çerçevesinde tedbir almakta tereddüt etmeyeceğini söyledi. Kurda yaşanan dalgalanmaların geçici ve etkilerinin sınırlı olduğunu belirten Yıldırım, Türkiye ekonomisinin sağlam olduğunun altını çizdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Miktar Yöntemiyle 1 Hafta Vadeli Repo İhalesi Açmadı... 
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bugünde miktar yöntemiyle 1 hafta vadeli repo ihalesi açmadı. Kararın ardından TL'de sınırlı toparlanma gözlemlendi. 

Merkez Bankası Döviz Swap'ı Yoluyla TL'yi Destekleyecek Çalışma Yapıyor... 
Bazı kaynaklardan alınan haberlere göre Merkez Bankası TL’yi desteklemek adına döviz swap’ında düzenlemeye gidecek çalışmalara başladığı belirtildi. Sonrasında TCMB ‘den basın duyurusu yapıldı. Duyuru şu şekilde; uygulanmakta olan para ve kur politikası çerçevesinde Türk Lirası ve döviz likiditesi yönetimindeki esnekliğin ve araç çeşitliliğinin artırılması amacıyla Türk Lirası Depoları Karşılığı Döviz Depoları piyasasının açılmasına karar verilmiştir. Söz konusu piyasada ihale yöntemi ile gerçekleştirilecek TCMB taraflı işlemlere ilişkin ayrıntılar veri dağıtım sistemleri aracılığı ile ilan edilecektir.


ABD

Trump'dan Güçlü Dolar Benzetmesi... 
Wall Street Journal'a (WSJ) konuşan ABD'nin seçilen Başkanı Donald Trump, ABD Doları'nın, kısmen Çin'in kendi para biriminin değerini düşük tutması sebebiyle "fazla güçlü" olduğunu söyledi.

Trump'ın Ekonomi Ajandası... 
Trump’ın ekonomi ajandasında 3 temel başlık var: Mali genişleme, deregülasyon ve     korumacı ticaret yaklaşımı. Yeni dönemde ABD’yi bekleyen bu değişimlerin olası sonuçlarını inceleyen haberin detayları: http://ikon.news/haber/detay/870604

New York FED Başkanı William Dudley Açıklamalarda Bulundu… 
New York FED Başkanı William Dudley, tüketim sektöründe mali koşulların alışılmadık ölçüde iyi olduğunu belirterek, "Dolardaki son güçlenme ithalat fiyatlarının düşük olması ve yerel üreticilerin fiyatları arttırma kabiliyetine sınır koyma üzerinde baskı yapacak" dedi. Dudley sözlerine, "Enflasyon riski yükselmedikçe, FED’in ekonomik genişlemeyi frenleyici bir müdahalesi olmayacaktır" şeklinde devam etti. 

General Motors'dan ABD’ye Yatırım... 
General Motors Co, seçilmiş başkan Donald Trump’ın yaptığı son eleştirilerin ardından ABD’deki fabrikalarına yaklaşık 1 milyar dolar yatırım yapmayı planlandığını açıkladı. 


AVRUPA 

Theresa May Brexit Sürecini Değerlendirdi...
İngiltere Başbakanı Theresa May Londra'da Brexit sürecine dair açıklamalarda bulundu. May, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nin dağılmasını istemediğini belirtirken İngiltere’nin “derin bir biçimde enternasyonalist” olduğunun altını çizdi. Konuşmanın detayları:  http://ikon.news/haber/detay/870709

İngiltere’de Enflasyon Yükseldi… 
İngiltere’de yıllık enflasyon geçen yılın aralık ayı itibarıyla 1,6’ya yükselerek son 18 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. 


ASYA 

Çin ve ABD'de Roller Değişti… 
Davos Zirvesi'nde konuşan Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, "Çin ekonomisi yeni normale girdi. Aşağı yönlü baskılar ve pek çok zorlukla karşı karşıya. Yapısal reformlar gündemimizde. Öte yandan ekonomik temeller değişmeden kalmaya devam edecek" dedi. Jinping ayrıca, yuanı devalüe etmeyeceklerini ve ticaret savaşı açmayacaklarını belirterek ABD’nin korumacı politikalarını “kendini karanlık bir odaya kapatmaktır” diyerek eleştirdi.  


DİĞER 

OPEC ve Venezuela'dan Ortak Açıklama... 
Petrol ihraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Genel Sekreteri Muhammed Barkindo, dün yaptığı bir açıklamada petrol piyasalarında bu yıl istikrar tahminini ifade ederken, yüksek fiyat yanlısı Venezuela, ham petrol sepetinin önümüzdeki aylarda 70 dolara yükseleceği umudunu belirtti.




Yarın Açıklanacak Veriler

10:00 – EUR - Almanya Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Ara) Beklenen:0,7% Önceki:0,7%
12:30 – GBP - Ortalama Gelir Endeksi + İkramiye (Kas) Beklenen:2,6% Önceki:2,5%

12:30 – GBP - İşsizlik Hak Başvurusu Sayısındaki Değişim (Ara) Beklenen:5,0K Önceki:2,4K

12:30 – GBP - İşsizlik Oranı (Kas) Beklenen:4,8% Önceki:4,8%     

13:00 – EUR - Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Ara) Beklenen:0,9% Önceki:0,8%

13:00 – EUR - Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Ara) Beklenen:0,5% Önceki:     -0,1%

13:00 – EUR - Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Ara) Beklenen:1,1% Önceki:1,1%

14:00 – USD - OPEC Aylık Rapor

16:30 – USD - Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Ara) Beklenen:0,2% Önceki:0,2%

16:30 – USD - Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Ara) Beklenen:2,2% Önceki:2,1%

16:30 – USD - Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Ara) Beklenen:0,3% Önceki:0,2%

17:00 – USD - FOMC Üyesi Kaplan'ın Konuşması

17:15 – USD - Sanayi Üretimi (Aylık) (Ara) Açıklanan: Beklenen:0,6% Önceki:-0,4%

18:00 – CAD - Kanada Merkez Bankası (BoC) Para Politikası Raporu

18:00 – CAD - Faiz Oranı Kararı Beklenen:0,50% Önceki:     0,50%

19:00 – USD - FOMC Üyesi Kashkari'ın Konuşması 

19:15 – CAD - Kanada Merkez Bankası (BoC) Başkanı Poloz'un Konuşması

22:00 – USD - Bej Kitap

23:00 – USD - Fed Başkanı Janet Yellen'ın Konuşması  


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç